Zeewolde

Zeewolde ligt in het zuidelijke deel van provincie Flevoland, aan het Wolderwijd en Nuldernauw, tegenover Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Spakenburg. De naam ‘Zeewolde’ verwijst naar het oerbos dat hier voor de jaartelling groeide en dat later door de zee is overspoeld. Rond het jaar 790 na Christus lag er een dorp nabij het huidige Zeewolde, genaamd ‘Seaewald’. Door overstromingen in de latere middeleeuwen is dit dorp verzwolgen door de Zuiderzee. In 1968 werd Zuidelijk Flevoland drooggelegd en in 1979 werd Zeewolde het domein van pionierende boeren.

Zeewolde is gemaakt om te recreëren

Zeewolde is sinds 1984 een zelfstandige gemeente en daarmee de jongste, niet door samenvoeging ontstane, gemeente van Nederland. Tussen het water, de weiden en het bos is in korte tijd een dorp gebouwd en een gemeenschap ontstaan. Zeewolde is niet alleen een unieke plek om te wonen en te werken; het is gemaakt om te recreëren. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de stranden, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten en de vele watersportmogelijkheden maken dit prachtige gebied tot een populaire vrijetijdsbestemming voor jong en oud.

Zeewolde, puur plezier!

De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland, heeft veel te bieden voor de sportieve en actieve recreant. Maar ook natuurliefhebbers en rustzoekers genieten in Zeewolde van hun vrije tijd. Hier ligt het grootste aaneengesloten loofbos op kleigrond van West-Europa, waar konikpaarden, bevers en zeearenden leven. Door de centrale ligging is Zeewolde een unieke uitvalsbasis voor trips in de omgeving.

Zeewolde biedt puur plezier. Leef je uit, kom ontspannen, ga op ontdekking en proef de sfeer in Zeewolde.

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!

Laat ons u bellen!